hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > فارس| رتبه نخست فارس درکشت انار

فارس| رتبه نخست فارس درکشت انار

15 شهرستان استان فارس ازجمله نی‌ریز، ایج، فاروغ، ارسنجان در زمینه تولید انار فعالیت می‌کنند و همین امر باعث شده این استان در رتبه اول استان در تولید و کشت انار قرار گیرد.

 به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بیشترین تنوع ارقام انار به ایران تعلق دارد به این دلیل که همگی ارگانیک و بدون هیچ‌گونه سم است. ایران یکی از زیبا‌ترین و خوش آب و هواترین کشور‌ها به دلیل شرایط اقلیمی، برای پرورش انار کاملا مناسب و سودآور است.

رتبه اول استان در تولید و کشت انار

غلامرضا ملاشفیع کارشناس مسئول واحد باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به داشتن رتبه اول استان در تولید و کشت انار گفت: با ۱۵ شهرستان، حدود ۲۲ هزار هکتار سطح زیر کشت و ۲۹۵ هزار تن تولید انار داریم که مهم‌ترین ارقام شامل رباب، شیرین شهوار، عروس، دانه سبز، حسین‌آبادی، فاروغ، جزین دانه سیاه داراب است. ملاشفیع با بیان به اینکه انار رباب بهترین رقم انار جهان در استان فارس بیشترین تولید را دارد اضافه کرد: همچنین نام انار‌های مختلف در جهان با نام شهرستان همراه است، به‌عنوان‌مثال در کشور‌های مختلف ازجمله چین انار نی‌ریز را به نام نار نی می‌شناسند. او با در اولویت قرار دادن ترمیم و رسیدگی به باغات قدیمی اظهار داشت: ۶۰ درصد باغات استان فارس قدیمی و فقط ۴۰ درصد باغات مناسب و با کیفیت هستند که این امر ازلحاظ اقتصادی به‌صرفه نیست. کارشناس مسئول واحد باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، رهایی از مشکلات را کمک دولت دانست و ادامه داد: دولت با دادن تسهیلات کم‌بهره می‌تواند باغات را اصلاح تا هم کیفیت بهتر، میزان ضایعات کمتر و هم استفاده از منابع ساده‌تر شود. ملاشفیع با اشاره به سه کارخانه بزرگ استان در تولید انار افزود: بزرگ‌ترین کارخانه واقع در نی‌ریز سالانه با ۲ هزار تن فرآوری، دومین کارخانه واقع در ارسنجان با تولید ۷۰۰ تن رب انار و آب انار و کارخانه سوم روزانه با ۲۰ تا ۳۰ تن رب انار در استان فارس تولیدکننده هستند. او گفت: شهرستان نی‌ریز برترین تولیدکننده انار با ۴ هزار و پانصد هکتار سطح زیر کشت و در صادرات سس انار، آب انار، رب انار و کنستانتره پیشتاز است.

نگاه جهانی به یاقوت چرم پوش ایران

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: استان فارس در تولید انار رتبه اول و در صادرات دارای رتبه پنجم که پارسال ۱۱ میلیون دلار ارزش صادرات انار استان بوده است. صمد رنجبر کشور‌های واردکننده انار را برشمرد و ادامه داد: انار ایران بیشتر به کشور‌های کره جنوبی، سوئیس، گرجستان، ارمنستان، چین، قطر، امارات صادر می‌شود. او مشکلات حمل‌ونقل و صادرات انار را نبود بازاریابی صادراتی دانست و افزود: خیلی از کشور‌ها به دلیل نبود تبلیغات و بازاریابی غیر صحیح انار ایران را نمی‌شناسند، اگر بتوانیم در نمایشگاه‌های بین‌المللی، تبلیغات و بازاریابی صحیح و قدرتمند داشته باشیم می‌توان صادرات را افزایش داد، همانند سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ رشد ۲۱ درصدی صادرات را داشتیم امسال هم بتوانیم رتبه استان و ایران را افزایش دهیم. مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به مشکلات صادرات انار افزود: شناسایی الگو‌های مصرف، کنترل دما و رطوبت و نبود انبار‌های کافی، نبود پایانه صادراتی مجهز و حمل‌ونقل ضعیف ازجمله مشکلات صادرات هستند. رنجبر با بیان به این‌که تشکیل میز ملی استان در دست اجرا است، اظهار کرد: برای هر محصول شاخص هر استان که در آن، محصول حائض اهمیت است یک میز که جنبه ملی دارد تشکیل و سازمان صنعت و معدن و تجارت به رفع مشکلات صادرات و افزایش صادرات می‌پردازد.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو